Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Tema

Boligskat og ejendomsvurderinger

Regeringen forhandler i foråret 2017 med Folketingets partier om boligskatten. På denne side har vi samlet indhold om boligskat og nye ejendomsvurderinger.

Regeringen forhandler i foråret 2017 med Folketingets partier for at nå en aftale om beskatningen af boliger i fremtiden.

Forhandlingerne om en ny boligskat skal ses i lyset af den politiske aftale, som blev indgået i efteråret 2016 om et nyt system for ejendomsvurderinger.

De nye ejendomsvurderinger vil umiddelbart påvirke mange boligejeres skattebetaling. Men den samlede økonomiske konsekvens for den enkelte vil samtidig afhænge af, hvordan den fremtidige boligbeskatning indrettes. 

 

Det står der i regeringsgrundlaget:

I forbindelse med trekløverregeringens dannelse blev regeringspartierne Venstre, Liberal Alliance og De Konservative enige om at arbejde for følgende på boligskatteområdet: 

Tryghed for boligejerne
Ingen må opleve at blive beskattet ud af sin bolig. Hvis man har råd til at købe en bolig, så skal man også have råd til at blive boende, hvis ens situation i øvrigt ikke ændrer sig.

Der er indgået en bred politisk aftale om et nyt vurderingssystem. Aftalepartierne er enige om at sigte efter hurtigt og senest inden 3. behandlingen af lovgivning om det nye ejendomsvurderingssystem at indgå en aftale om tryghed om boligbeskatningen.

Derfor vil regeringen i starten af det nye år fremlægge et justeret forslag til en ny boligbeskatning med afsæt i udspillet Tryghed for boligejerne. Indtil de nye regler træder i kraft, vil regeringen opretholde fastfrysningen af ejendomsværdiskatten og fortsat fastfryse beskatningsgrundlaget for grundskylden for boligejerne. Dermed vil boligejere i kommuner med uændret grundskyldspromille betale det samme i grundskyld i kroner og øre i de kommende år, som de gjorde i 2015 og 2016. Det vil skabe tryghed for boligejerne.

Et væsentligt element i forhandlingerne om en ny boligskat er, hvordan en aftale skal finansieres. I artiklen ovenfor kan du høre finansminister Kristian Jensen forklare regeringens standpunkt.

 

Nye ejendomsvurderinger

Som beskrevet blev der i efteråret indgået en bred politisk aftale om nye og mere retvisende ejendomsvurderinger. Du kan se video om de nye vurderinger og høre skatteminister Karsten Lauritzen forklare perspektiverne nedenfor. 

Hvor vigtig er boligskatten?

Boligskatterne indbringer cirka 42 mia. kr. om året. Disse penge bruges til at finansiere velfærden i Danmark.

Skatteministeriet har oprettet en hjemmeside, hvor du kan få mere at vide om de nye ejendomsvurderinger.

Klik her for at gå til siden nye-ejendomsvurderinger.dk