Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Tema

Tryghed om boligbeskatningen

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale Venstre indgået en aftale om en ny boligbeskatning. Her kan du læse mere om aftalen.

Et bredt flertal i Folketinget er enige om en aftale, der giver danskerne nye boligskatteregler. Reglerne træder i kraft i 2021, når aftalen om de nuværende skatteregler udløber.

De nye regler indebærer for det første et nyt forsigtighedsprincip, som betyder, at det beløb, der skal betales skat af, sættes 20 pct. lavere end selve vurderingen. Derved kommer den usikkerhed, der naturligt er i vurderingen af ejendomme og grunde, boligejerne til gode.

Samtidig indebærer de nye regler en sænkelse af begge boligskattesatser i 2021, dvs. både ejendomsværdiskattesatsen og den gennemsnitlige grundskyldspromille. De lavere skattesatser betyder, at boligskatterne reduceres for 6 ud af 10 boliger.

For de resterende boliger indføres en ny skatterabat til nuværende boligejere. Skatterabatten sikrer, at ingen boligejere skal betale mere i skat i 2021 med de nye regler end under nuværende regler. Fra 2021 bliver begge boligskatter samtidig låst fast til boligens værdi.

Allerede fra næste år kan det beløb, man som boligejer løbende betaler, ikke stige, så længe man ejer sin bolig. Hvis værdien af ens bolig – og dermed skatterne – stiger, bliver hele stigningen i boligskatten nemlig automatisk indefrosset. Det indefrosne beløb skal først betales, når man sælger boligen.