Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Tema

Danmarks økonomiske udfordringer

Danmark har på mange måder en stærk økonomi. Vi er i dag et af de rigeste lande i verden. Men vi har stadig udfordringer, der skal tages hånd om. De er måske ikke så tydelige, som da vi stod midt i den økonomiske krise. Men de er der. Og de er vigtige. Her på siden kan du læse mere om udfordringerne for dansk økonomi.

Centrale udfordringer

De reformer, vi i Danmark har gennemført over en årrække, har bidraget til, at dansk økonomi er kommet langt efter den økonomiske krise. Men der er stadig vigtige udfordringer, som skal adresseres og som har betydning for, hvordan Danmark kan udvikle sig i fremtiden. I artiklerne nedenfor kan du læse om en række af de mest centrale udfordringer.

Danmark mod 2025

Regeringens såkaldte 2025-plan vil indeholde bud på, hvordan vi håndterer en række af de økonomiske udfordringer. Planen præsenteres i slutningen af august 2016.

Økonomisk topmøde på Marienborg

Danmarks økonomiske udfordringer var hovedtemaet, da statsminister Lars Løkke Rasmussen før sommerferien inviterede til Marienborgtopmøde under overskriften ”Et stærkere Danmark – på vej mod 2025.” Formålet med mødet var at vende udfordringerne med organisationer, tænketanke, virksomheder, økonomer og politikere og få inspiration til arbejdet med regeringens 2025-plan. Her kan du høre hvad nogen af deltagerne på Marienborgtopmødet sagde: